Newborn

Najslađa riznica fotografija su male, tek rođene bebe koje se smiješkaju, ponekad samo duboko spavaju i ne mare za objektiv kamere. Ušuškani u mekane tkanine, u kanticama, s medvjedićima, u mekanim listićima, na sve moguće slatke načine, pokazuju smirenost i bezgraničnu sreću male bebe koja zna da je voljena. Uhvatite te neprocijenjive, sretne trenutke.

Kada fotografirati novorođeče?

Preporučeno vrijeme za fotografiranje novorođenog djeteta između 7-14 dana, ali fotografiranje novorođenčeta možete dogovoriti i do navršenih 30 dana.

Ukoliko se majka ne osjeća dobro, možemo zakazati termin i kasnije , no volim roditeljima postaviti realna očekivanja jer nakon 14. dana starosti bebe se počinju sve više rastezati i postaju svjesnije dodira, okoline i zvukova te više ne žele ostajati u fetalnom položaju koji im je ranije odgovarao. Također mogu ih mučiti grčići te je zbog toga moja preporuka da dogovorite session unutar prva dva tjedna bebine starosti.

Kako se pripremiti za fotografiranje?

Beba

Sat do dva prije odlaska na fotografiranje pokušajte bebu održati budnom kako bi na fotografiranju beba bolje spavala, što je bebin san čvršći to mi omogućava staviti je u bolje poze i položaje te samim time i napraviti bolje fotografije.

Bebe prilikom fotografiranja znaju češće nego inače tražiti papati te vas molim da budete spremni za hranjenje bebe nekoliko puta tijekom fotografiranja.

Pokušajte pričekati kako bi bebu nahranili kod mene u studiju, prije početka fotografiranja jer bebice najčešće nakon hranjenja i zaspu.

Prilikom dolaska pokušajte bebi obući nešto što se lakše skida kako nam se beba nebi unervozila prilikom presvlačenja za fotografiranje.

Ukoliko beba koristi dudu, molim vas uzmite je jer će biti od velike pomoći tijekom fotografiranja.

Roditelji

Moja preporuka je da obučete laganiju odjeću kako vam nebi bilo previše toplo dok čekate da završim sa bebom.

Odjeću u kojoj ćete se fotografirati uzmite sa sobom te se presvucite studiju.

Pokušajte biti odjevno usklađeni – jednobojno, bez upadljivih uzoraka, loga i sl.

Slobodno ponesite knjigu ili tablet kako bi vam vrijeme brže prošlo.

Proces fotografiranja

Session za novorođenče može potrajati od 1,5 do 4 sati. Nećemo žuriti, jednostavno ćemo slijediti bebine zahtjeve. Tijekom tog perioda dijete ćemo hraniti i previjati. Provest ću puno vremena umirujući i mazeći vašu bebu kako bi postigla najuspješniji rezultat.

Studio će biti topao (25 do 28 stupnjeva) jer želim da bebi bude ugodno i toplo, posebno dok je gola tijekom presvlačenja.

Proces fotografiranja je vrlo opušten a budući da sam i sama majka , uvijek ću paziti da sigurnost i udobnost vaše bebe budu na prvom mjestu.

Rezervacija termina

Bebe ne dolaze uvijek na vrijeme ! Stoga se rezervacija radi po očekivanom datumu termina poroda, a nakon što beba stigne dogovaramo točan termin fotografiranja.

Termin je potrebno rezervirati minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Nakon rezervacije termina potrebno je javiti se unutar 2 dana od poroda kako bi dogovorili točan datum fotografiranja bebe.

Fotografije u print obliku šaljem na print nakon isporuke fotografija u digitalnom obliku.

Potrebno platiti akontaciju od 30 € u roku 24h od dogovorenog termina inače se termin smatra poništenim.

Isporuka

Fotografije će biti isporučene u digitalnom obliku linkom na galeriju roku od dva do četiri tjedna nakon fotografiranja.

Plaćanje

Plaćanje se vrši isti dan nakon fotografiranja.

U slučaju da fotografiranje nije odgođeno na vrijeme (24 sata ranije) sredstva za akontaciju i plaćanja fotografiranja unparijed, nisu povratna.